Brandvergunning voor horeca afgeschaft

14-11-2006, Telegraaf

DEN HAAG - Horecabedrijven hoeven over een jaar geen brandvergunning meer aan te vragen. Om de regeldruk te verminderen moeten eigenaren van gebouwen waar meer dan vijftig mensen kunnen verblijven, straks alleen melden aan de gemeente dat zij een gebouw in gebruik nemen. De gemeente bepaalt of er controle komt, bevestigde dinsdag een woordvoerder van het ministerie van VROM.

(uit de Telegraaf d.d. 14 nov 2006)

Het streven is dat dit nieuwe, zogeheten gebruiksbesluit in augustus 2007 in werking treedt. De maatregel maakt op den duur 80 tot 90 procent van de gebruiksvergunningen overbodig, denkt het ministerie. Zij geldt voor caf├ęs, disco's, restaurants en andere grote bedrijven. Ziekenhuizen en gebouwen waar 's nachts mensen verblijven, blijven vergunningplichtig, aldus de VROM-woordvoerder. Hij benadrukt dat de nieuwe afspraken bedrijven niet ontslaan van de verantwoordelijkheid voor de brandveiligheid. De controlerende functie van de gemeente wijzigt ook niet. Het bedrijfsleven is blij dat er minder regels komen.

Commentaar FE-fire engineeringEen hele verbetering voor de horeca ondernemer, mits zij de verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk oppakken en serieus nemen. Het is afwachten hoe dit uitpakt, er is immers geen verantwoordelijke meer die verplicht moet controleren. Wordt er nu nog wel gecontoleerd en wat zullen de gevolgen zijn voor de ondernemer als er iets onverhoopt toch niet blijkt te kloppen in het geval van een calamiteit,

Corperate responsebility wordt hier wel heel groot geschreven!
 

Nieuws

vorige | pagina 2/3 | volgende   
toezicht arrangement  (16-09-2009)
FE-Fire Safety Engineering voert toezicht arrangementen uit in combinatie met EGD
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!  (31-08-2009)
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!!
Safety & Security Amsterdam 2009  (19-03-2009)
Registreer je gratis voor toegang tot de beurs en bezoek onze stand. Wij presenteren het Electronisch Gebouw Dossier!
De binnenaanval definitief van de baan?  (05-02-2009)
De schade door grote branden is vorig jaar drastisch toegenomen. Hoewel minder gebouwen in vlammen opgingen, pakte de totale schade van 490 miljoen ruim 50 miljoen euro hoger uit dan het jaar ervoor.
Brandwonden Stichting  (28-01-2009)
Wij hebben onze relaties met kerst geïnformeerd dat wij geen kerstkaarten en geen relatiegeschenken zullen verzenden.
Architecten laken de dienstverlening van gemeenten bij bouwaanvragen  (03-09-2008)
De BNA architecten ervaren veel problemen bij de toetsing van de bouwaanvragen aan het bestemmingsplan, het bouwbesluit, eisen van brandveiligheid en in iets mindere mate ook aan eisen van welstand.
Gebruiksbesluit definitief  (01-09-2008)
Het gebruiksbesluit is inmiddels officieel gepubliceerd en daarmee definitief van kracht per oktober dit jaar.
Rapport onderzoekscommissie brand in de Punt  (23-06-2008)
Vandaag is het verkennend onderzoeksrapport uitgekomen van de brand in de Punt waarbij drie brandweer mannen helaas om het leven zijn gekomen.
De 10 misverstanden over zelfredzaamheid bij brand  (09-06-2008)
Het gebouw ontwerp is een belangrijkere factor voor het veilig kunnen vluchten dan de criteria uit het bouwbesluit!!
Nieuw Inspectieschema  (28-04-2008)
Het CCvD van het CCV heeft op 27 maart 2008 het inspectieschema Vast opgestelde Brandbeheersings- en Blussystemen vastgesteld. De inhoud van het inspectieschema is voorbereid door de Vereniging voor Inspectie-instellingen voor Veiligheid en Brandveiligheid. Het schema is vanaf 28 april 2008 van kracht.
 
vorige | pagina 2/3 | volgende   
 © 2018 FE Fire Safety Engineering  •  Powered by beat247