Brandvergunning voor horeca afgeschaft

14-11-2006, Telegraaf

DEN HAAG - Horecabedrijven hoeven over een jaar geen brandvergunning meer aan te vragen. Om de regeldruk te verminderen moeten eigenaren van gebouwen waar meer dan vijftig mensen kunnen verblijven, straks alleen melden aan de gemeente dat zij een gebouw in gebruik nemen. De gemeente bepaalt of er controle komt, bevestigde dinsdag een woordvoerder van het ministerie van VROM.

(uit de Telegraaf d.d. 14 nov 2006)

Het streven is dat dit nieuwe, zogeheten gebruiksbesluit in augustus 2007 in werking treedt. De maatregel maakt op den duur 80 tot 90 procent van de gebruiksvergunningen overbodig, denkt het ministerie. Zij geldt voor caf├ęs, disco's, restaurants en andere grote bedrijven. Ziekenhuizen en gebouwen waar 's nachts mensen verblijven, blijven vergunningplichtig, aldus de VROM-woordvoerder. Hij benadrukt dat de nieuwe afspraken bedrijven niet ontslaan van de verantwoordelijkheid voor de brandveiligheid. De controlerende functie van de gemeente wijzigt ook niet. Het bedrijfsleven is blij dat er minder regels komen.

Commentaar FE-fire engineeringEen hele verbetering voor de horeca ondernemer, mits zij de verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk oppakken en serieus nemen. Het is afwachten hoe dit uitpakt, er is immers geen verantwoordelijke meer die verplicht moet controleren. Wordt er nu nog wel gecontoleerd en wat zullen de gevolgen zijn voor de ondernemer als er iets onverhoopt toch niet blijkt te kloppen in het geval van een calamiteit,

Corperate responsebility wordt hier wel heel groot geschreven!
 © 2019 FE Fire Safety Engineering  •  Powered by beat247