De binnenaanval definitief van de baan?

05-02-2009

De schade door grote branden is vorig jaar drastisch toegenomen. Hoewel minder gebouwen in vlammen opgingen, pakte de totale schade van 490 miljoen ruim 50 miljoen euro hoger uit dan het jaar ervoor.

Dit blijkt uit cijfers over 2008 van alle schadeverzekeraars. Die verwachten komende jaren steeds meer aan grote brandschades te moeten uitkeren.
       
Beginnende branden woedden langer en berokkenden veel meer schade dan in de vier voorgaande jaren. Uit de schade-uitkeringen van verzekeraars voor de 96 branden in 2008 – in 2007 waren dat nog 108 gevallen – blijkt de brand in de Technische Universiteit Delft van mei een van de grootste in de Nederlandse historie te zijn geweest. In die vuurzee ging voor 140 miljoen euro in vlammen op.
       
Een verklaring voor de steeds grotere branden is dat de brandweer, in een aantal gevaarlijke gevallen, minder snel naar binnen gaat, bevestigen veiligheidsinstituten. Kleine branden worden dan snel groter.

Na de dodelijke slachtoffers bij recente incidenten wegen brandweermensen hun risico’s veel zwaarder, vooral als ze bij bedrijfspanden snel naar binnen moeten”, aldus de voorlichter van veiligheidsinstituut NIFV. In mei kwamen drie brandweermannen om het leven bij de brand in De Punt in Drenthe. „Soms is het beter die panden gecontroleerd te laten afbranden.

Commentaar FE-fire Safety Engineering:

Het advies van de onderzoekscommissie die de brand bij de Punt heeft onderzocht wordt kennelijk te harte genomen. (zie elders deze pagina)
Het bedrijfsleven zal zich moeten realiseren dat brandveiligheid in eerste instantie een eigen belang is.

 

Nieuws

pagina 1/2 | volgende   
Overname  (08-03-2019)
Door omstandigheden zijn de activiteiten van dit bedrijf overgenomen door vb&t Brandveiligheid & Milieu B.V. uit Eindhoven. Voor meer informatie raadpleegt u de website via www.vbtbrandveiligheidenmilieu.nl. Op de contactpagina vindt u alle contactgegevens. Zij staan u graag te woord.
NEN6079  (28-05-2018, NEN)
NEN 6079 is bedoeld voor grote brandcompartimenten en beschrijft een probabilistische bepalingsmethode waarmee kan worden bepaald of een groot brandcompartiment voldoet aan de functionele eis ter beperking van uitbreiding van brand voor nieuwbouw en bestaande bouw.
Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen  (16-02-2018, VNG)
Met ingang van 1 januari 2018 gelden er ook landelijke regels voor de brandveiligheid van ‘overige plaatsen’. Het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen treedt dan in werking. Het gaat hierbij om ‘niet-bouwwerken’, zoals tenten op evenemententerreinen, tribunes en varende objecten. Nu hebben gemeenten deze onderwerpen geregeld in hun brandbeveiligingsverordening. Deze verordening komt per 1 januari 2018 (grotendeels) te vervallen.
Brandscan op basis van NPR 6059  (08-03-2010)
De normcommissie Brandveiligheid van Gebouwen van de NEN heeft het inspecteren van het brandveiligheid niveau van bestaande bouwwerken vastgelegd in een praktijk richtlijn, de NPR 6059.
Juli 2009 heeft VROM gemeenten opgedragen grote brandcompartimenten te handhaven  (02-03-2010)
VROM heeft gemeenten geïnformeerd omtrend tekortkomingen bij het toestaan van 'grote brandcompartimenten", middels de publicatie "Toezicht en handhaving bij grote brandcompartimenten".
Lid VBE  (28-10-2009)
Medewerkers van FE-Fire Safety Engineering zijn lid geworden van de Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE).
toezicht arrangement  (16-09-2009)
FE-Fire Safety Engineering voert toezicht arrangementen uit in combinatie met EGD
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!  (31-08-2009)
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!!
Safety & Security Amsterdam 2009  (19-03-2009)
Registreer je gratis voor toegang tot de beurs en bezoek onze stand. Wij presenteren het Electronisch Gebouw Dossier!
De binnenaanval definitief van de baan?  (05-02-2009)
De schade door grote branden is vorig jaar drastisch toegenomen. Hoewel minder gebouwen in vlammen opgingen, pakte de totale schade van 490 miljoen ruim 50 miljoen euro hoger uit dan het jaar ervoor.
 
pagina 1/2 | volgende   
 © 2019 FE Fire Safety Engineering  •  Powered by beat247