Home

FE-Fire Safety Engineering


Hét adviesbureau voor brandveiligheid.
In de brandveiligheidsketen wordt dit aangeduid met brandpreventie.

Wij adviseren niet alleen HOE HET MOET, maar vooral hoe het BETER KAN!Op al onze overeenkomsten is De nieuwe Regeling 2011 (DNR 2011) van toepassing.

ATTENTIE:
Door omstandigheden zijn de activiteiten van dit bedrijf overgenomen door vb&t Brandveiligheid & Milieu B.V. uit Eindhoven. Voor meer informatie raadpleegt u de website via www.vbtbrandveiligheidenmilieu.nl. Op de contactpagina vindt u alle contactgegevens. Zij staan u graag te woord.

Actueel
08-03-2019 - Overname Door omstandigheden zijn de activiteiten van dit bedrijf overgenomen door vb&t Brandveiligheid & Milieu B.V ...lees verder

13-03-2013 - Ophef over bezuinigingen bij de brandweer In deze crisis tijd ontkomt ook de bandweer niet aan de bezuinigingen. Volgens de brandweer zal het gevolg van de bezuinigingen zijn dat er minder vrijwilligers zullen zijn, de opkomsttijden niet gehaald worden en er meer dodelijke slachtoffers te betreuren zullen zijn. Tijd voor een nuchtere analyse. ...lees verder

12-03-2013 - verkeersveiligheid versus brandveiligheid Al jaren groeien verkeersdrempels, bloembakken en ander wegversmallende obstakels als paddenstoelen uit de grond. Ook worden steeds meer 30km zones ingesteld. Niet alleen een ergernis voor de weggebruiker maar ook voor de hulpdiensten is deze wildgroei van goed bedoelde maar verkeerd uitpakkende gemeente ijver een steeds groter wordende doorn in het oog. ...lees verder

13-12-2012 - 4 Ton extra voor de brandweer Uit de Telegraaf van vandaag: De brandweerregio's in ons land krijgen er nog dit jaar allemaal 4 ton bij om vrij te besteden ...lees verder

22-11-2012 - Brandveiligheid in de zorg sector Brandveiligheid in de zorg sector is nog steeds een "issue"!! ...lees verder

15-10-2012 - Rechtzaak ChemiePack Op 9 oktober is de rechtszaak over de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk begonnen ...lees verder

24-09-2012 - kalf verdronken, nog even de put dempen! Zoals inmiddels bekend worden in Nederland maatregelen "achteraf" genomen. Wij zijn immers de uitvinders van het gezegde over het kalf en de put!! Hopen dat er niet ergens nog een putje over het hoofd is gezien. ...lees verderWij adviseren project ontwikkelaars, aannemers en architecten maar ook gebouw eigenaren en gebruikers over alle aspecten van brandveiligheid van gebouwen.

Enkele van onze activiteiten zijn:

 • Brandveiligheid inspecties van gebouwen, conform NPR 6059
 • "Due diligence-onderzoek Brandveiligheid"
 • gebruiksvergunning en gebruiksmelding brandveiligheid
 • Plantoetsing (Bouwplan toetsing)
 • Vuurlast berekeningen (Vuurlast rapportage)
 • (NEN6060) en Beheersbaarheid van brand rapportages (BvB)
 • toezicht arrangementen
 • Stralingsberekening brandoverslag
 • Opstellen programma van eisen (PVE) sprinkler, brandmeld, en RWA installaties
 • CFD simulatie voor o.a. parkeergarages en atrium gebouwen
 • CFD ontruimingssimulaties
 • vultijd en rooklaag berekeningen
 • ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden
 • Ontwerpen, sprinkler, Brandmeldinstallaties en RWA installaties
 • brandveiligheid PGS15 opslag
 • Coördinatie en projectmanagement van brandbeveiligings maatregelen en installaties
 • Cursussen brandpreventie en
 • Het meeschrijven aan boeken over brandpreventie.


Maatwerk


Een metaalverwerkingsbedrijf wordt in het bouwbesluit hetzelfde behandeld als een pallet handel. Terwijl de aspecten branduitbreiding en vuurbelasting er wezenlijk verschillend zijn. Het bouwbesluit maakt hier geen onderscheid in.

FE-Fire Safety Engineering maakt maatwerk mogelijk door de brandbeveiliging op een wetenschappelijke wijze te benaderen. Zodoende wordt een optimale brandveiligheid bereikt zonder het kostenaspect uit het oog te verliezen.

Als het bouwbesluit confectie is,
is Fire Safety Engineering het maatpak!
Wij adviseren niet alleen hoe het moet, maar vooral hoe het beter kan!


Het is onze filosofie dat het advies en (verantwoordelijkheid voor) de uitvoering beter niet gescheiden kunnen worden.

Bij advies en ontwerp moeten de consequenties voor de uitvoering in acht worden genomen om onnodig problemen en kosten te voorkomen.

Door de verantwoordelijkheid voor de brandveiligheid in één hand te houden bent u verzekerd van een optimale brandveiligheid binnen uw vastgestelde budget.

Teamwerk


Met vestigingen in Cuijk, Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Kleve Duitsland, en Genk België is een FE-Fire Safety Engineering adviseur altijd in uw buurt en hebben wij een internationaal netwerk van consultants en adviseurs met alle noodzakelijke brandbeveiligingsexpertise voor u beschikbaar.
Met ons team van hoog gekwalificeerde deskundigen kunnen wij bedrijven en organisaties dan ook internationaal bijstaan met lokaal beschikbare expertise.


Frank van Elsen
adj. Hfd. Brandmeester Preventie
Ontwerp deskundige RWA installaties

Directeur
 © 2023 FE Fire Safety Engineering  •  Powered by beat247