Woningbrand eenvoudig voorkomen!!

31-08-2009

Woningbrand eenvoudig voorkomen!!!

Door de schokkende gebeurtenissen in Kampen is er helaas weer volop aandacht voor het fenomeen woningbrand. Deze in Nederland het meest voorkomende brand, welke tevens veruit de meeste slachtoffers veroorzaakt, is relatief eenvoudig te voorkomen. Of in ieder geval het beperken van de brandomvang, de brand en rookschade en het voorkomen van slachtoffers a.g.v. een woningbrand. In dit licht willen wij hier nogmaals een pleidooi houden voor de woningsprinkler. Om verschillende redenen is deze zeer effectieve brandpreventieve maatregel, welke ook nog eens relatief eenvoudig en dus goedkoop is aan te brengen, nog immer geen standaard in de Nederlandse (nieuwbouw) woning. Wij willen dan ook de overheid maar ook verzekeraars en andere belanghebbenden zoals bijvoorbeeld Vereniging eigen huis, oproepen het aanbrengen van woningsprinklers te stimuleren.
 

Nieuws

vorige | pagina 2/3 | volgende   
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!  (31-08-2009)
Woningbrand eenvoudig voorkomen!!!
Safety & Security Amsterdam 2009  (19-03-2009)
Registreer je gratis voor toegang tot de beurs en bezoek onze stand. Wij presenteren het Electronisch Gebouw Dossier!
De binnenaanval definitief van de baan?  (05-02-2009)
De schade door grote branden is vorig jaar drastisch toegenomen. Hoewel minder gebouwen in vlammen opgingen, pakte de totale schade van 490 miljoen ruim 50 miljoen euro hoger uit dan het jaar ervoor.
Brandwonden Stichting  (28-01-2009)
Wij hebben onze relaties met kerst geïnformeerd dat wij geen kerstkaarten en geen relatiegeschenken zullen verzenden.
Architecten laken de dienstverlening van gemeenten bij bouwaanvragen  (03-09-2008)
De BNA architecten ervaren veel problemen bij de toetsing van de bouwaanvragen aan het bestemmingsplan, het bouwbesluit, eisen van brandveiligheid en in iets mindere mate ook aan eisen van welstand.
Gebruiksbesluit definitief  (01-09-2008)
Het gebruiksbesluit is inmiddels officieel gepubliceerd en daarmee definitief van kracht per oktober dit jaar.
Rapport onderzoekscommissie brand in de Punt  (23-06-2008)
Vandaag is het verkennend onderzoeksrapport uitgekomen van de brand in de Punt waarbij drie brandweer mannen helaas om het leven zijn gekomen.
De 10 misverstanden over zelfredzaamheid bij brand  (09-06-2008)
Het gebouw ontwerp is een belangrijkere factor voor het veilig kunnen vluchten dan de criteria uit het bouwbesluit!!
Nieuw Inspectieschema  (28-04-2008)
Het CCvD van het CCV heeft op 27 maart 2008 het inspectieschema Vast opgestelde Brandbeheersings- en Blussystemen vastgesteld. De inhoud van het inspectieschema is voorbereid door de Vereniging voor Inspectie-instellingen voor Veiligheid en Brandveiligheid. Het schema is vanaf 28 april 2008 van kracht.
Veel zorginstellingen niet brandveilig  (06-04-2007, NVBR)
In een recent gehouden quick scan naar de brandveiligheid in de zorg constateert het Bouwcollege een divers beeld. Er zijn instellingen die serieus werk maken van brandveiligheid. Bij andere instellingen is dat minder het geval. Met name de organisatie van de brandveiligheid – en de hulpverlening – speelt een rol. Nader onderzoek is nodig.
 
vorige | pagina 2/3 | volgende   
 © 2018 FE Fire Safety Engineering  •  Powered by beat247